Camp cooking

Ik ben vegetariër sinds mijn twaalfde. Als tiener vond ik het stoer om een standpunt in te nemen! Jens volgde in mijn voetsporen nadat we 2 jaar geleden ons busje kochten. Omwille van de hoge CO2 waarden die huisjes op wielen uitstoten wou hij iets terug doen voor het milieu en besloot te stoppen met het eten van vlees en vis (en werd hij lid van Greenpeace).

Op vakantie gaan naar het zuiden is “etensgewijs” hierdoor vaak een uitdagen. Vaak koken we zelf met lokale producten uit kleine winkeltjes. Anders eindigen we steeds in smalle straatjes de ene na de andere menukaart lezend op zoek naar een goed vegetarisch alternatief. Dit doen we zo’n 3 tal x per vakantie want een mens wil ook eens gewoon zijn benen onder tafel kunnen steken.

 

In dit opzicht heeft Kroatië ons wel verrast. We hadden meer dan voldoende keuzemogelijkheden. Van vegetarische lasagne tot gegrilde groenten met frietjes. Jens houdt zich meestal traditiegetrouw aan zijn Pizza Margarita…

Op andere avonden kookten we uit het “Cool Camping Cookbook”. Hieronder zie je de Calzone op het open vuur en de “Feel Better Bruschettas”. We hadden ze nodig want door de regen besloten we eerder terug te komen.

Blog 07
  Blog 02 Blog 03 Blog 04  Blog 05  Blog 09

Plaats een reactie